Festőként debütált Pierce Brosnan

2023.05.19. 14:21
A híres színész ezúttal festőként debütált, Pierce Brosnan festményeinek első önálló kiállítása Los Angelesben tekinthető meg. A kiállítás megnyitása egybeesett 70. születésnapjával. Mint mondta, ezzel ajándékozta meg önmagát.

A 70 éves íramerikai Bond-sztár, Pierce Brosnan megnyitotta So Many Dreams (Oly sok álom) című kiállítását, amely a művész 1980-tól napjainkig készült rajzait és festményeit mutatja be. A kiállítás május 21-ig tekinthető meg Los Angelesben.

Brosnan elmondta, hogy korábban memoárjai megírásával is próbálkozott, de azt unalmasnak találta, a festészettel azonban rátalált arra a művészetre, amellyel önmagáról vallhat. A kiállítás megnyitása egybeesett a színész 70. születésnapjával. Mint mondta, ezzel ajándékozta meg önmagát.

A So Many Dreams szerelmi történet azokról a nőkről, akik hatással voltak az életemre, de a képek a gyerekeimről és színészi munkámról is szólnak

– tette hozzá.

Brosnan még írországi gyermekkorában kezdett érdeklődni a vizuális művészetek iránt. A nyolcvanas évektől, amikor már Los Angelesben élt és dolgozott, nagy hatással voltak rá a város művészei. Be is szerzett minden felszerelést, hogy maga is festeni kezdjen, de a vásznak a szekrényben végezték.

Csak akkor fordult igazán a festészethez, amikor 1987-ben kiderült, hogy felesége, Cassandra Harris ausztrál színésznő daganatos betegségben szenved. Elmondása szerint a képek mindkettejük számára felszabadító hatással voltak. Számos képe azokból a rajzokból bontakozott ki, amelyeket telefonálás közben firkálgatott. Ezek közül a rajzok közül is válogattak a kiállítás anyagához, egy külön falat szenteltek nekik.

Harris 1991-ben meghalt, ám Pierce Brosnan nem hagyta abba a festést. A kiállítás megrendezésére második felesége, Keely Shaye Brosnan újságíró biztatta.

A színész-festő elmondta, hogy más művészeti ágak iránt is érdeklődik: a jövőben kerámiával, szobrászattal és fafaragással is próbálkozik majd.