Mégsem otthon gyógyulhat Gálvölgyi János

2023.05.24. 11:49
Jó hírt közölt az RTL az országgal: Hernádi Judit színésznő a családtól úgy értesült, a két hete kórházba került Gálvölgyi János hazamehetett, ám a HVG szerint a színész ezt követően szanatóriumba vonult.

Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművész május 10-én, szerdán lett rosszul, légzési nehézségekkel küzdött, ezért családja kórházba vitte, ahol lélegeztetőgépre került. A család közlése szerint az ismert művész állapota súlyos, de stabil volt.

Az ügyben vizsgálat is indult, amely megállapította, hogy hibázott a mentésirányító. Pintér Sándor belügyminiszter szintén vizsgálatot indított az ügyben.

Hernádi Judit színésznő a családtól úgy értesült, a két hete kórházba került Gálvölgyi János már otthon van – közölte az RTL. A HVG információi szerint a színész már vasárnap hazamehetett a kórházból, ám nem sokáig maradhatott otthon, hétfőn ugyanis szanatóriumba vonult, ahol a felépülése folytatódik.

A színész, aki pénteken ünnepli 75. születésnapját, kedden üzent követőinek lányán, Gálvölgyi Dorkán keresztül. Mint írta, „annyian írtok és hívtok, ami elképesztően jólesik, de végre nem nekünk kell írni és beszélni, hanem apu írta le, amit alább olvashattok”.

Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem, köszönöm, hogy hittek a gyógyulásban, köszönöm az orvosok és az ápolószemélyzet emberségét, szakmai tudását, melyet alulfizetni ugyan lehet, de igazán megbecsülni talán soha. Köszönöm az értem mondott imákat, és köszönöm a most meglepően kismértékű alpári üzeneteket. De ők is mi vagyunk. 55 év színpadon eltöltött idő most bebizonyította számomra, ha ennyi embernek okoztam az életében talán pár percnyi örömöt, nem éltem hiába. És remélem, hamarosan találkozunk! Gálvölgyi János

– idézi a bejegyzés Gálvölgyi János szavait.