Pataky Attila szerint az ukrajnai háborút az Egyesült Államok provokálta ki

20220315131441 PAP 4482
2023.05.28. 10:08
Az énekes egy hosszú interjúban fejtette ki világnézetét, az Edda sikereinek okait, miskolci kötődését, de beszélt sportmúltjáról, a hanyatló Nyugatról és az élet nagy céljairól is.

Pataky Attila a Mandinernek adott hosszabb interjújában családjáról, szüleiről, miskolci gyökereiről is szeretettel beszélt. Mint mondta, anyukája volt a béke otthona, apukája a rend és a tisztaság katonás megtestesítője.

Az énekes szerint  1956-ban náluk is felmerült a távozás lehetősége, de édesapja igazi hazafiként nem akarta elhagyni az országot. Így viszont csak segédmunkásként helyezkedhetett el a Lenin Kohászati Műveknél. Származásáról azt mondta:

Nekem Miskolcon kellett megszületnem; azt vallom, hogy mindenki pontosan ott van, ahol lennie kell. Ma pedig már, visszatekintve, érthetővé vált az egész életem.

Hozzátette:  mindenki egy adott életidővel érkezik a Földre, és a szabad akarat lehetőségével, és az élet sok kanyarjában és eseményében a szabad akarat miatt dönthetünk, változtathatunk. 

Sokan nem tudják, hogy az Edda frontembere atlétának készült, 16 éves koráig komolyan futott, de akkor veseproblémái miatt abba kellett hagynia az élsportot. Ekkor fordult a zenélés felé. Szülővárosáról, Miskolcról azt mondta: „A sorsom, az életem és mindenem” .

Az ufók után most „a sötét oldalról” és „sátáni energiákról” beszélt 

Arra a kérdésre, hogy „Mennyire zavarja, amikor azt hallja, Pataky Attilának az eszét is elvitték az ufók?” az énekes  azt válaszolta:

ezt csak „a sötét oldal”  terjeszti, amelyre veszélyesek a művészek és a gondolkodók, de ővele nem bírnak.

Ő nem foglalkozik ezekkel a kritikákkal, csak a barátokra fókuszál, az ellenségekre nem – mondta.  

Az énekes arra is kitért, hogy az ukrajnai háborúról is írt egy dalt

és a „sátáni energiák által irányított” Amerikát hibáztatja a szomszédban dúló harcokért.

„Az Egyesült Államok a története során több mint százhetven háborúban vett részt, de egyik sem nála volt, ezért rettenetesen megfizet majd a karma tengerében… És most megint itt van, a szomszédunkban. Mit keres az Egyesült Államok Ukrajnában? Mit keresett Irakban, Szíriában, Líbiában? – tette fel a kérdést.

Kitart Orbán Viktor mellett

 Szóba került az interjúban Pataky Attila politikai hovatartozása is. Az énekes elmondta: azért áll teljes mellszélességgel Orbán Viktor mellett, mert ő békét akar, és érti, amit mond. A Nyugat a vesztébe rohan szerint, „de nekünk dolgunk van itt, a Kárpát-medencében” .

Hitvallása az, hogy jelen kell lennünk a saját életünkben, figyeljünk a mostra, mert a sok jelen pillanatból állhat össze a jó jövő. Az Edda titkáról úgy nyilatkozott, a hit és a hitelesség miatt szerették őket mindig az emberek.

Szolgálnom kell a nemzetet, az Edda-tábort. És soha ne feledjétek: a szeretet az egyetlen valóság!

– válaszolta a kérdésre, hogy vajon még ma is van-e benne bizonyítási vágy.

(Borítókép: Pataky Attila. Fotó: Papajcsik Péter / Index)  • Tippek
  • Babaváró hitel