Hagyjatok békén, b*sszátok meg! – Harrison Ford kikelt magából

2023.06.02. 06:37
Harrison Ford az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmben ötödik alkalommal bújik a legendás kalandor, régészprofesszor bőrébe, most vesz búcsút ettől a karaktertől a mozivásznon. A színész az Esquire magazinnak elmondta, gondoskodott arról a forgatáson, hogy Indiana Jones úgy nézzen ki és úgy viselkedjen, mint egy zsémbes öregember.

A film egyik akciójelenetében Indiana Jones lóháton lovagol végig New York utcáin az 1969-es holdra szállást ünneplő felvonuláson. Amint végeztek a felvétellel, Harrison Ford észlelte, hogy a kaszkadőrök az irányába nyújtják a kezüket.

„Arra gondoltam, hogy mi a f*sz? Mintha csupa perverz alak zaklatna engem, akik vigyáztak, hogy ne essek le a kengyelről. Erre azt mondták: »Ó, mi csak féltünk, mert azt gondoltuk, tudod, bla-bla-bla-bla-bla.« Én meg azt mondtam: »Hagyjatok már békén, b*sszátok meg! Öregember vagyok. Már bocs. Hagyjatok békén, öregember vagyok, aki éppen leszáll egy lóról. Annak is akarok látszani«” – idézte fel a történteket a Golden Globe-díjas amerikai színész, vette észre az IGN magyar nyelvű kiadása.

Hasonló okokból döntött úgy Harrison Ford, hogy a film egyik korai jelenetében nem húz pólót magára. „Az én ötletem volt, hogy alsóneműben, üres pohárral a kezemben ébredjek. Érzékeltetni akarjuk a nézőkkel, hogy a karakter már benne jár a korban” – mondta.

A rendezést James Mangoldra bízta a Walt Disney Studios Motion Pictures, de Steven Spielberg és George Lucas executive producerként felügyelték a produkciót. A főgonosz szerepét ezúttal Mads Mikkelsenre osztották, de többek közt Antonio Banderas is fel fog tűnni, aki Indy egyik régi bajtársát alakítja majd.

A film június 29-én kerül a hazai mozikba, legújabb szinkronos előzetesét alább tekintheti meg:

A közel 80 éves Harrison Ford egyébként nem lassít, Atlantában is feltűnt az Amerika kapitány: Új világrend című film forgatásán, amely az első filmje a Marvel-moziverzumban, írja a Variety. Amikor arról kérdezték, jó móka-e Marvel-filmet forgatni, a következőt válaszolta:

„Igen. Úgy értem, vannak nehézebb és könnyebb napok. Szoros a menetrend, nem éppen egy sétagalopp ez a projekt, de nem is szórakozni mentünk oda, a munkánkat végezzük. Ettől függetlenül jó a hangulat a stábon belül.”