2024. június 25. 18:00
Hollandia 2
Ausztria 3
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország 1
Lengyelország 1
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00 ÉLŐ
Anglia 0
Szlovénia 0
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia 0
Szerbia 0

Az Asteroid City premierjén a színészek az egekbe repítették Wes Andersont

2023.06.15. 11:22
A rendező új filmjének premierjén mindenki szuperlatívuszokban nyilatkozott Andersonról, aki baráti, kreatív és kellemes légkörben dolgoztatja színészeit. Scarlett Johansson azonban azt is elárulta, ki a nagy partnerálma: Tom Cruise.

Scarlett Johansson az új Wes Anderson-film, az Asteroid City premierjén azt mondta, ha valakivel szívesen dolgozna még, az Tom Cruise – írta meg a Hollywood Reporter. Johansson szinte már minden mai fontos filmes rendezővel és színésszel dolgozott, de láss csodát, van, aki még nem szerepelt a palettán: Tom Cruise.

A színésznő Jason Schwartzman, Tom Hanks, Margot Robbie, Bryan Cranston, Jeff Goldblum és Adrien Brody oldalán nyilatkozott partnerálmáról, de Wes Andersonról is beszélt:

Nagyon nyugodt, soha nem aggodalmaskodik, és abszolút jelen van a jelenet pillanatában, ez óriási kreatív szabadságot biztosít, a színészek is igazán ott lehetnek a jelenetben, és van idő új utak felfedezésére.

Schwartzman is boldogan fejezte be a forgatást, mert a munka közben sokat tanult Andersontól, aki mindig valami újat talál ki;

irigylem őt és örülök, hogy részese lehetek ennek.

Schwartzman hangsúlyozta azt is, hogy hiába a sok sztár, kollegiálisak egymással, mindenki támogatja a másikat, még akkor is, ha éppen nem dolgozik.

Családias hangulat

Ahogy egy másik főszereplő, Bryan Cranston felidézte:

Minden este ott voltunk együtt, és az operatőr és a jelmeztervező, ahogy a sminkesek, a fodrászok és a ruhatárosok mind együtt… vacsoráztunk, borozgattunk, történeteket meséltünk, és megismertük egymás családját.

Ezt az élményt nem tudta semmilyen más forgatáshoz hasonlítani, pedig már 43 éve dolgozik a szakmában.

Adrian Brody, aki Anderson előző filmjében, a nagyszerű A Francia Kiadásban is fontos szerepet játszott, a rendező kihívásait szereti, amik főleg a nyelvhasználatban és az időzítésben jelennek meg.

Jeff Goldblum szerint

ANDERSON A FORGATÁSI ÉLMÉNYT MŰVÉSZETI PROJEKTNEK ÉS ÖNMAGÁBAN IS FONTOS LEHETŐSÉGNEK TARTJA.

Szerinte a rendező egy elragadó mesemondó, aki szereti a színészeket, és magához vonzza a stábhoz tartozó szereplőket.

Bryan Cranston azt mondja, Anderson filmjeit kétszer kell megnézni, először csak a vizuális orgiára csodálkozik rá az ember, a színekre, a mozgásra, na és a nyelvre is, másodszorra viszont még egy sor dolgot meglátunk, amit először nem vettünk észre.

Nos, most akár négyszer is megnézhetjük az Asteroid Cityt, mert már szerepel a mozik műsorán.