Az Oppenheimer letaszította a trónról a Bohém rapszódiát

2023.09.19. 13:49
Christopher Nolan J. Robert Oppenheimerről, az „atombomba atyjáról” szóló filmje világszerte meghaladta a 912 millió dolláros bevételt, megelőzve a Bohém rapszódiát.

Christopher Nolan J. Robert Oppenheimerről, az atombomba kifejlesztőjéről szóló filmje július 19-i mozibemutatója óta világszerte átlépte a 912 millió dolláros (349 milliárd forint) bevételt. A Freddie Mercuryra és a Queen együttesre fókuszáló Bohém rapszódia 2018. októberi bemutatóját követően 910 millió dolláros bevételt hozott. 

Ennek értelmében az Oppenheimer lett a valaha volt legnagyobb bevételt hozó életrajzi film a világon.

Az Oppenheimer kétségtelenül profitált abból, hogy egy időben jelent meg a Barbieval, egy még nagyobb kasszasikerrel (jelenleg 1,4 milliárd dollárnál tart világszerte), a #Barbenheimer hashtag pedig arra ösztönözte a mozilátogatókat, hogy mindkét filmet megnézzék.

A Bohém rapszódia előtt a legsikeresebb életrajzi film a 2014-ben bemutatott, Chris Kyle amerikai katonai mesterlövészről szóló Amerikai mesterlövész (547 millió dollár) volt; a műfaj további sikeres példái közé tartozik A király beszéde (484 millió dollár), A legnagyobb showman (435 millió dollár) és A Wall Street farkasa (406 millió dollár).