Újabb részletek derültek ki Matthew Perry halálának körülményeiről

2023.10.29. 18:33 Módosítva: 2023.10.29. 19:14

Ahogy az Index beszámolt róla, 54 éves korában meghalt Matthew Perry amerikai színész, aki a Jóbarátok című sorozatban Chandler Binget alakította. A színész holttestére október 28-án éjjel Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találtak rá. Halálát vélhetően fulladás okozta.

A hatóságok helyi idő szerint délután négy óra körül mentek ki Perryhez. A helyszínre kiérkező mentősök kábítószert és idegenkezűségre utaló nyomot sem találtak.

Azonban a legújabb információk alapján a rendőrök orvosilag felírt Rx jelölésű, vényköteles gyógyszerekre bukkantak a színész otthonában

 – írja a TMZ.

A lap úgy tudja, hogy antidepresszánsokat, szorongásoldó szereket és COPD kezelésére felírt gyógyszereket is találtak.

A COPD-ra felírt szereket gyakran alkalmazzák tüdőtágulásban vagy krónikus hörghurutban szenvedőknél, a cikk ráadásul meg is említi, hogy Matthew Perry rengeteget dohányzott. A Los Angeles-i halottkém toxikológiai vizsgálattal állapítja meg, hogy a színész szervezetében található-e kábítószer vagy gyógyszer, de a végleges eredmény kimutatása hónapokig is eltarthat.

A színész a halála előtt egy kétórás pickleballmérkőzést játszott. Perryre az asszisztense talált rá, aki azonnal hívta a 911-et.

Folyamatosan tudatmódosítokkal élt

Életrajzi könyvében őszintén bevallotta a színész, hogy 14 éves korában érezte meg először, milyen megnyugtató hatással van rá az alkohol, és elmondása szerint „utána nem volt visszaút”.

Első függőségévé az ital vált, és nagyon nehezen tudott megválni tőle, de nem ez okozta a legnagyobb károkat számára, később az opiátok rabja lett. 49 éves korában a nagy mennyiségű tudatmódosító szer hatására vastagbélrepedése lett, a legtöbb orvos nem gondolta, hogy túlélheti.

Az eset után két hétig volt kómában, majd hónapokat töltött kórházban rehabilitáción. Saját bevallása szerint karrierje csúcsán volt a legmélyebben magánéleti és egészségügyi szempontból.

Könyvében azt is leírja, hogy legtöbb romantikus kapcsolatának is függőségi problémája vetett véget, mivel mindig inkább a szert választotta a szerelem helyett.