Továbbra is rengeteg a kérdőjel Matthew Perry halálával kapcsolatban

2023.10.30. 07:10
Matthew Perry amerikai színész halálának ügyében további vizsgálatok szükségesek. Ugyan a boncolást már elvégezték, de az orvosszakértők szerint mielőtt bármilyen következtetésre jutnának, meg kell várniuk a toxikológiai jelentést is.

Mint arról korábban beszámoltunk, 54 éves korában meghalt Matthew Perry amerikai színész, aki a Jóbarátok című sorozatban Chandler Binget alakította. A színész holttestére október 28-án éjjel Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találtak rá.

Azóta Perry családja egy közleményt adott ki, amelyet a People magazin tett közzé – írja a Reuters.

Matthew rengeteg örömet hozott a világnak színészként és barátként is. Megszakad a szívünk szeretett fiunk és testvérünk tragikus elvesztése miatt.

Vasárnap közös nyilatkozatában a sorozat fő alkotói csapata, Marta Kauffman, David Crane és Kevin Bright úgy fogalmaztak, hogy „még mindig lehetetlennek tűnik”, ami történt.

Csak annyit mondhatunk, hogy áldottnak érezzük magunkat, hogy az életünk része lehetett. Ragyogó tehetség volt. Mindig ő volt a legviccesebb ember a szobában. Ennél is több, ő volt a legédesebb is, adakozó és önzetlen szívvel

– írták.

Perry halálának körülményeiről a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője, Erik Scott százados azt nyilatkozta, hogy a Pacific Palisades negyedben lévő egyik címre kihívott tűzoltók egy felnőtt férfit találtak eszméletlenül egy jakuzziban. A helyszínen végzett gyors orvosi vizsgálat kimutatta, hogy Perry meghalt, mielőtt a mentőszolgálat munkatársai megérkeztek volna.

Megrendülten értesültünk Matthew Perry haláláról. Igazi ajándék volt mindannyiunk számára. A szívünk együttérez a családjával, szeretteivel és minden rajongójával

– írták Perry haláláról a Jóbarátok hivatalos Instagram-oldalán.

Az énekesnő Adele szombat esti Las Vegas-i show-ján tisztelgéssel adózott Perry és Chandler karaktere előtt. Azt mondta, hogy élete végéig emlékezni fog erre a karakterre.

Valószínűleg ő minden idők legjobb komikus színésze

– mondta az énekesnő a színészről.

Még nincs meg a toxikológia eredménye

A Los Angeles megyei orvosszakértői hivatal szerint további vizsgálatra van szükség Perry halála ügyében, mielőtt bármilyen következtetésre jutnának – írja a CNN. A halottkémi hivatal vasárnap közölte, hogy ugyan a boncolást elvégezték, de a toxikológiai jelentések eredményére várnak, hogy megállapíthassák Perry halálának okát, és az ilyen jelentések elkészítése hetekig is eltarthat.

A nyomozók azt tervezik, hogy a toxikológiai jelentések alapján megállapítják, hogy bármilyen idegen anyag hozzájárulhatott-e Perry halálához.

Perry szüleit, John Bennett Perryt és Suzanne Morrisont, valamint mostohaapját, Keith Morrisont szombat este látták a színész otthonához érkezni, a rendőri beavatkozás közepette.

Alkohol, majd drogok

Életrajzi könyvében őszintén bevallotta a színész, hogy 14 éves korában érezte meg először, milyen megnyugtató hatással van rá az alkohol, és elmondása szerint „utána nem volt visszaút”. Első függőségévé az ital vált, és nagyon nehezen tudott megválni tőle, de nem ez okozta a legnagyobb károkat számára, később az opiátok rabja lett.

49 éves korában a nagy mennyiségű tudatmódosító szer hatására vastagbélrepedése lett, a legtöbb orvos nem gondolta, hogy túlélheti.

Az eset után két hétig volt kómában, majd hónapokat töltött kórházban rehabilitáción. Saját bevallása szerint karrierje csúcsán volt a legmélyebben magánéleti és egészségi szempontból. Könyvében azt is leírja, hogy legtöbb romantikus kapcsolatának is függőségi problémája vetett véget, mivel mindig inkább a szert választotta a szerelem helyett.