Több százan nyertek támogatást a kormány vallásos könnyűzenei pályázatán

2023.11.20. 13:55
A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint 502 magánszemély és szervezet nyert támogatást az idei vallásos könnyűzenei pályázaton.

Idén 502 magánszemély és szervezet nyert támogatást a kormány Vallásos Könnyűzenei Programjában, amelynek célja a hazai vallásos könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése, a vallási közösségek megerősítése és a fiatalok megszólítása – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-vel hétfőn.

Mint írták, a kormány kiemelt feladatként tekint a keresztény nemzeti identitás megalapozására, megerősítésére, ennek érdekében hozta létre 2019-ben a Vallásos Könnyűzenei Programot, amely elősegíti a Kárpát-medencei vallásos hagyományok megőrzését és a vallásos könnyűzenei kultúra szélesebb körben történő megismertetését.

A programot idén 350 millió forintos keretösszeggel hirdette meg a kormány. Pályázni felszerelésekre, hangszerekre és azok felújítására lehetett négy kategóriában (hangszer a kezdőknek, a profiknak, a határon túli magyaroknak, valamint hangszerfelújítás).

A pályázat döntési listája elérhető a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján.  • Hírek
  • Hitelkártya