Húsevő baktérium okozta az Operettszínház színészének halálát

2024.06.24. 12:03
Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze gyors lefolyású betegség következtében hunyt el a napokban, mindössze 51 évesen. Most kiderült, pontosan mi okozta a halálát.

Amint arról az Index is beszámolt, néhány napja, 51 éves korában meghalt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház színésze. Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy gyors lefolyású betegség következtében, tragikus hirtelenséggel hunyt el, azonban a Blikknek a művész közeli ismerőse elárulta, hogy

megmagyarázhatatlan módon, nem tudni, hol és mikor, de egy húsevő baktérium okozta fertőzés támadta meg Vadász Zsolt szervezetét.

Elmondta azt is, hogy a szervezete szépen lassan feladta a küzdelmet, leálltak a szervei, így lélegeztetőgépre került, ám már ez sem segített. „Végül már sem ő, sem a szakemberek nem tudtak tovább harcolni. Döbbenet, hogy szinte egy pillanat alatt itthagyott minket” – tette hozzá.

A lap szerint az Operettszínház vasárnap este nyilvános virrasztást tartott az elhunyt kollégájukért a nagyteremben.

Vadász Zsolt 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol operett- és musicalszerepeket egyaránt vállalt, leggyakrabban bonvivánként találkozhatott vele a közönség. Első szerepe a Budapesti Operettszínházban Tassilo gróf volt a Kálmán Imre Marica grófnőjében. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést.

Feleségével, Lukács Anita operetténekes-színésznővel együtt is rendszeresen színpadra álltak. Ismertebb szerepei voltak Edwin a Csárdáskirálynőből, Szu Csong herceg A mosoly országából, valamint Baracs Iván a Mágnás Miskából.