Egy walesi tengerparti városban temették el a Mary Poppins színésznőjét

2024.08.30. 21:22
A legendás hollywoodi színésznőt, Glynis Johnst a walesi Burry Port városában temették el még áprilisban – árulta el a helyi kápolna lelkésze a BBC-nek.

Glynis Johns, a Mary Poppins című film színésznője 2024. január 4-én hunyt el Los Angelesben, 100 éves korában. Hollywood aranykorának egyik utolsó sztárját abban a tengerparti városban helyezték örök nyugalomra, amelyet hírneve csúcsán azért látogatott meg, hogy pihenni tudjon –  árulta el a BBC-nek egy lelkész. 

A lap pénteki beszámolója szerint Johns hamvait áprilisban a walesi Burry Port városában található Jerusalem Independent Chapelbe szállították, hogy walesi édesapja, a színész Mervyn Johns mellé temessék.

A temetés előtt „szép és ünnepélyes” szertartásra került sor, amelyen a legendás zeneszerző, Stephen Sondheim által Johns számára írt Send In The Clowns című darabot játszották el – árulta el Chris Owen, a kápolna lelkésze.

Owen elmondta azt is, hogy Johns Egyesült Államokban élő keresztlánya vette fel vele a kapcsolatot, aki szerette volna megtudni, hol van eltemetve a színésznő apja. „Ez egy kicsit meglepett. Nem is tudtam, hogy a színésznő kötődik Burry Port városához” – mondta, hozzátéve, hogy Johns végakarata az volt, hogy a hamvait a családi sírba temessék.