
Weiler Péter képzőművész munkássága és portfóliója mesterséges intelligenciával fűszerezve.
MEGVESZEMSárközi Ákos azon séfek generációjához tartozik, akik előjöttek a konyhából, a tűzhely mögül, és megmutatták a világnak, kik azok, akik az egyes fogások, a szépen díszített tányérok mögött állnak. A Michelin-csillagos Borkonyha és a Michelin-ajánlással rendelkező Textúra séfje ráadásul televíziós műsorok szereplője, arcát, nevét így nem csupán a szakma, de a szélesebb nyilvánosság is megismerhette.
„Én vagyok a séf, én kóstolom és tesztelem az ételeket, én vagyok az elszenvedője minden trollkodásnak” – mondja az Index kulturális podcastjében az új műsorról, amelyben szerepelni fog. A Troll a konyhában című kulináris krimiben a házigazda, Rákóczi Feri oldalán próbálja majd kitalálni, ki mit rontott el az adott ételben.
A troll ízben, színben, állagban is elronthatja az ételt, nekem meg le kell fülelnem. Én is maximálisan figyelek a főzés alatt, de be kell vallanom, a trollok nagyon ügyesek
– mondja, hozzátéve: „meglepő ételeket kóstoltam, és meglepő dolgokat találtam az ételben, mondjuk így”.
„A műsorban a humor, a szórakozás és a gasztronómia így egy nagy csomag, és ebben vagyok talán a legjobban otthon, azért is szeretem ezt a műsort. Nem az a kőkemény séf vagyok esetleg, akit láttak egy televíziós műsorban, hanem van egy hétköznapi arcom. Ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, nagyon szeretem a játékot és a humort. És ha ezt összekötjük a gasztronómiával, akkor az maga a csoda” – mondja a Viasat3 kulináris krimijéről Sárközi Ákos, aki egyébként nem tartja magát televíziós arcnak.
Sárközi Ákossal az arútluK podcastben többek között arról beszélgettünk még, hogy
Aki lemaradt volna az arútluK előző részéről, vagy újra meghallgatná a beszélgetést, az ide kattintva megteheti.
(Borítókép: Sárközi Ákos 2025. március 21-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)
Weiler Péter képzőművész munkássága és portfóliója mesterséges intelligenciával fűszerezve.
MEGVESZEM