Megölte blogját az öngyilkos blogger

2008.02.14. 14:46

Megszűnt létezni a pár napja világszerte nagy felhördüléssel fogadott blog, a 90 Nap Jane, melynek szerzője azt állította, hogy a blog indulása utáni kilencvenedik napon megöli magát. A visszaszámlálás utolsó napja azonban hirtelen elérkezett, az utolsó posztban (melyet a Gawker megőrzött az utókornak) a szerző bevallja, hogy a blog valójában egy művészeti projekt volt, amiről azt hitte, hogy csak kevesen találnak majd rá, és "a személyes felfedezésről és az igazságról" szólt. A nagy érdeklődés és amiatt, hogy sokan azt hitték, valóság, amit olvasnak, azonban inkább megszüntette az oldalt.

A blog (aminek szerzőjét a Radar vagy kinyomozta vagy nem, szerintük ugyanaz írta, mint a Void nevű blogot) az utolsó poszt szerint Christine Chubbuck történetét dolgozta volna föl. Ő egy amerikai tévériporter volt, aki 1974-ben élő adásban lőtte főbe magát.

90 Nap Jane közölte még: nem fedi fel magát, és nem is váltja pénzre a projektet, annak ellenére, hogy számos megkeresést kapott tévéktől, filmkészítőktől, egyebektől. Továbbá hogy a blog az önfelfedezésről szólt volna, de így félbehagyva is nagyon sokat tanult az emberi természetről.