Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Panelbuli a reneszánsz év jegyében

2008.04.16. 12:11

"Mit sem ér egy városképfejlesztési folyamat, ha az nem jár karöltve e városrészek kulturális fejlesztésével" - fogalmazódhat meg joggal az utóbbi években beindult panelprogramok kapcsán, ez a központi gondolata a szombaton (április 19-én) Szegeden rendezett egynapos rendezvénynek, a Panel Reneszánsz Fesztiválnak is. Szeged északi panelzónájában, a Rókus-övezetben tartják a beton ünnepét, melynek kiötlője, illetve a két fő szervezője a Mester Tanoda Alapítvány és a Dugonics András Piarista Gimnázium.

A fesztivált hagyományteremtő céllal rendezik meg, és a szervezők elképzelései szerint szervesen kapcsolódna a Reneszánsz Éve 2008 országos programsorozatához. Az ingyenes fesztivál a reggeli órákban kezdődik, lesz hangszerbemutató, családi akadályverseny, kézműves foglalkozás, körhinta, táncház, valamint fakultatív ketrecfoci és pingpongasztal körüli spontán gyülekezés.

Az Ízek Utcájában lehet majd kapni kürtőskalácsot és frissensültet, később a rúdkitartó versenyen pedig a Panel Legerősebb Emberét is megválasztják. Két színpadon koncertek, fellép a Mentés Másként Trió, dél-alföldi tekerőmuzsikát játszik a Nyenyere Egylet, népzenével és vonóval szórakoztat a Rozsdamaró együttes, továbbá: reneszánsz udvari táncház a Pavane Történelmi Táncegyüttessel, vásári komédia bábokkal, Mozarttal, bohócokkal és a Kövér Béla Bábszínházzal, zászlódobálókkal, és valami óriásfenevadakkal. A Panel Reneszánsz Felvonulást állítólag egy hús-vér vásári hoppmester, Zugmann Zoltán, azaz Cugi vezeti majd a kultúrtatarozás jövőbe vezető sugárútján, melynek hivatalos útvonala a Bálint Sándor utcától a Rókusi körút és a Csongrádi sugárút mentén, a Rózsa utcán és a Makkoserdő soron keresztül vezető óriásgyűrűn kígyózik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?