Öt éves a PASO: buli, sok vendéggel

2008.05.15. 12:49

A PeCsában tartja pénteken születésnapi szuperkoncertjét a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A bulin sok magyar együttesen és hálás vendégen kívül játszik még az amerikai Toasters, valamint a cseh Fast Food Orchestra is.

2003 tavasza óta aktív tehát (ezen a néven legalábbis) Magyarország legsikeresebb ska-kollektívája, a PASO, az együttes születésnapi blogján pedig azt is meg lehet nézni, hogy mennyi hajat, illetve szakállat tud növeszteni ennyi idő alatt az, aki olyat szeretne. A tavaly Return Of The Pannonians címmel lemezt kiadó PASO nemcsak Magyarország egyik fő ska exportcikke, hanem kultúraszervező tevékenysége is jelentős, ezért pedig sokan hálásak az együttesnek, sokan vendégszerepelnek is a koncerten, többek között Harcsa Veronika, Sena, RasTamás, Miksa, Kiss Erzsi, illetve Erik Sumo is. A bulin fellép még a Riddim Colony, a CsizmáSKAndúr, a Kingston Cruisers, valamint az Another Day, a koncertek között pedig az Irie Maffia és PASO tagjai, illetve a Sound Sistaz pakolnak zenéket, illetve beszélnek majd rá időnként azokra.

A sztárvendégek a huszonöt éve kibontakozó harmadik skahullámból kinövő amerikai Toasters, valamint a Fast Food Orchestra lesznek, akik szintén jókedvű zenét játszanak, csehek, és nem először látogatnak el hozzánk. A jegy 2900 forintba kerül, kapunyitás hat órakor, a PASO 11-kor kezd, teljes program a hivatalos oldalon.