Búcsúbuli a Benczúr Házért

2008.07.01. 15:18

Mint azt korábban megírtuk, a Benczúr Házat (illetve egészen konkrétan a Postás Művelődési Alapítványt) augusztus elsejétől a Magyar Posta nem támogatja tovább, így a hatodik kerületi kultúrház végleg alapítványi hozzájárulás nélkül marad, hiszen korábban a Magyar Telekom (azaz még Matáv), illetve az Antenna Hungária is megvonta tőle a támogatást. Július 9-én és 10-én pedig búcsúkoncertet szerveznek a Benczúr utcában.

Ez a mostani szintén a tiltakozó akció része, mely mellé számos művész, illetve közéleti személy felsorakozott májusban. A fesztivál – mely könnyen lehet, hogy az utolsó rendezvény lesz a több mint nyolc évtizede kultúrintézményben – a kerti koncertek és klubbulik hangulatát idézi majd, áll a szervezők sajtóanyagában.

Szerdán a kertben este 6 és 10 óra között fellép a Never Mind, Ferenczi György és a Rackajam, a Vodku, a Da Capella, illetve a Korai Öröm Annamarival közös projektje, a Fókatelep. A házban 10 órától Üllői Úti Fuck, EfZámbó Happy Dead Band és Balaton, a buli legalább 2-ig tart.

Csütörtökön Grandpierre Attila tart előadást A Zene és a Világmindenség címmel, majd a kertben Napkelet, majd Fekete Jenő és Takáts Tamás jam sessionje lesz, később Effetta, Nulladik Változat, illetve Said Tichiti a Chalabanból, valamint barátaik, bent 10-től pedig Club Era, Presso Tangó Libidó és Narco Polo.

A belépőből (500 HUF/nap, 800 HUF/fesztivál) a járulékos költségeket fizetik a szervezők.