Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Kőröshegyi völgyhíd irodája a legzöldebb épület

2008.09.24. 14:41

A Kőröshegyi völgyhíd nyerte a Property Forum 2008 konferencia és szakvásár környezettudatos projektnek kijáró díját. A díjat átadta Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára adta át Szekér László építésznek.

Tulajdonképpen a völgyhíd hídmesteri épülete érdemelte ki az elismerést, mivel az indoklás szerint az épület szinte önfenntartó. Az iroda nem használ gázt vagy egyéb fosszilis energiát az üzemeltetéshez, az elektromos áramot is résízés helyett a talajvízbe vezetett csővezetékrendszer tartja hűvösen az épület helyiségeit nyaranta.

A rendezvényen díjat adtak még át Miskolc Avas városrészének rehabilitációjáért, illetve a Flórián Udvar felújításáért. Előbbit a legjobb város rehabilitációs projektként ismerték el, míg utóbbi a pénzügyileg legjobban megvalósítható projekt címet nyerte el.