Szilárda
-4 °C
2 °C

Kétéves a debreceni Modem

2008.09.24. 12:48

Szeptember 25-én lesz két éve, hogy megnyitotta kapuit a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ (Modem). Hozzátette: Debrecen új modellt teremtett, hisz a Modem az első az országban, ami a városi önkormányzat hozott létre és közvetetten, egy erre alakított közhasznú társaságon keresztül működtet, azonban működési költségeinek legalább 50 százalékát a Modemnek magának kell kitermelnie, ez az arány tavaly már 57 százalék volt.

Gulyás Gábor, igazgató elmondta, hogy 2006-ban fontos cél volt mind a nagyközönség, mind a szűkebb szakmai közönség számára "bevezetni az intézményt", és ezen a téren pozitív tapasztalatokról számolt be, hisz a Modemről mintegy egymillióan hallottak már és több mint 300 ezren fordultak meg benne.

Az intézmény megnyitásának második évfordulója alkalmából szeptember csütörtökön és pénteken programsorozattal várják az érdeklődőket: a "Hogyan tovább Oroszország?" és a provokatív-szórakoztató "A meztelen igazság - a Blue Noses cenzúrázatlanul" kiállítás megnyitót tartják. A részletes születésnapi program a www.modemart.hu-n látható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!