Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmadik lett a magyar bariton a Domingo-operaversenyen

2008.09.25. 09:26

A 29 éves Szemerédy Károly hamradik helyezést ért el a Placido Domingo-operaversenyen, és az azzal járó 10 ezer dolláros fődíjat. A magyar győztes a Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán diplomázott bariton 2005 áprilisában nyert felvételt az Operaház Stúdiójába, 2005 szeptembere óta pedig a madridi Escuela Superior de Canto növendéke. (A könnyebb műfajok kedvelői a 2001-es Év hangjaként emlékezhetnek rá.) Márciusban Spanyolországban megnyerte a 12. Nemzetközi 'Acisclo Fernández Carriedo-énekversenyt.

A 175 ezer dollár összdíjazású Operaliát 1993-ban alapította Placido Domingo a tehetségek felfedezésére. Évente 800-1000 énekes jelentkezik a 18-30 éves korosztályból. A negyeddöntőben zongorakísérettel adtek elő operaáriákat, majd a döntőben a Domingo vezette szimfonikus zenekar kíséretében énekelhettek.

Idén szeptember 19-24. között rendezték meg Québecben a versenyt, aminek a döntőjét jövőre Pécsen és Budapesten tartják, jelentette be tegnap Placido Domingo Pécs polgármestere, Tasnádi Péter társaságában.