Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Lyukas a tető, elmarad a Warhol-kiállítás

2008.09.26. 09:11

Végleg elmarad a szlovákiai Mezőlaborcon (Medzilaborce) tervezett nagy Andy Warhol kiállítás, mert az amerikai popművészet e vidékről származó mesterének bemutatására készülő múzeumnak továbbra is beázik a teteje.

"Igen, a tető lyukas, márpedig ki hagyna millió dollárokat érő műveket olyan helyen, ahol víz csoroghat rájuk?" - kommentálta a szomorú döntést Michal Bycko, az intézmény fő kurátora.

A múzeumot 1991-ben hozták létre Andy Warhol (1928-1987) családjának és az Andy Warhol alapítványnak a támogatásával, az eredetileg augusztusra tervezett kiállításon a popművészet nagy alakjának hatvan, szlovák magángyűjtőktől kölcsönzött szerigráfiáját (selyemszitanyomatát) mutatták volna be.

A környéket sújtó viharos esőzések miatt, amelyek megrongálták az épületet, először csak elhalasztották a kiállítást, majd - miután a helyreállítás késik - végleg lemondták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?