A Led Zeppelin exénekese lett a legmenőbb rocker

2009.01.05. 10:10

Robert Plantet, a Led Zeppelin egykori frontemberét választották a legjobb rockénekesnek a brit rajongók a New Musical Express hétvégén közölt toplistáján. A második  Freddie Mercury, a Queen néhai énekese lett, a harmadik Paul Rodgers, aki jelenleg is a Queen-tagokkal, Brian May-jel és Roger Taylorral turnézik.

Ian Gillan, a Deep Purple énekese negyedik lett, Roger Daltrey a Whoból ötödik. A hatodik helyre sorolták a Whitesnake-kel a múlt évben Budapesten is járt David Coverdale-t, őt Axl Rose, a Guns, N'Roses frontembere követi (46 évesen egyébként ő a legfiatalabb az első tíz között). A nyolcadik helyezett Bruce Dickinson (Iron Maiden), Mick Jagger csak a kilencedik. A 10. helyen az idén Budapestre érkező ausztráliai AC/DC 1980-ban elhunyt énekese, Bon Scott.

A második tízesben is tart az "öregek" uralma, hiszen a legifjabbak, Jon Bon Jovi (11. hely), Bono (18. hely) és James Hetfield (20. hely) is közelebb van már az ötvenhez, mint a negyvenhez, Bruce Springsteen (15. hely) pedig az idén lesz hatvan. Itt találjuk még többek között David Bowie-t, Jon Andersont, a Yesből, Joe Cockert, Ozzy Osbourne-t, Peter Gabrielt és Steven Tylert. A teljes toplista itt tekinthető meg. (MTI)