Obama vigyorog az új Pókember címlapján

2009.01.09. 12:19

 

Barack Obama vigyorog majd az Amazing Spider-Man 583. számának borítóján, ami az új elnök hivatalos beiktatási ceremóniájának tiszteletére január 14-én kerül a boltokba. Zeb Wells író és a Todd Nauck-Frank D'Armata rajzolópáros sztorijában Pókember egyik régi ellenfele meg akarja akadályozni az új elnök hagyományosan január 20-án tartott washingtoni beiktatását. Szerencsére a pókpizsamában viccelődő Peter Parker jön, és megmenti Obamát. Hogy pontosan kitől, az egyelőre titok - mi Oktopusz dokira vagy valamelyik Zöld Manóra tippelünk.

"Amikor meghallottuk, hogy Obama gyűjti a Pókembert, tudtuk, hogy ezt a két figurát egyszer közös képregényben kell szerepeltetni - nyilatkozta a Marvel főnöke, Joe Quesada. - Történelmi pillanat, hogy egy Pókember-rajongó elnök vonulhat be a Fehér Házba, és ennek mindenképpen szerettünk volna emléket állítani a képregénysorozatban."

Obama az egyik képkockában személyesen mondja el Pókembernek, mekkora rajongója. Peter Parker pedig azzal poénkodik a borítón, hogy ha már az új elnök bekerült az újságba, cserébe igazán rányomtathatná Pókember arcképét az egydolláros bankjegyekre. (marvel.com)