Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

A Füles maratoni rejtvényfejtést szervez hétvégére

2009.02.06. 15:32

Február 7-ére és 8-ára rejtvényfejtő hétvégét szervezett a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete a Füles Montevideo utcai szerkesztőségébe. Szombaton a keresztrejtvény-őrültekenek rendeznek egyéni versenyt (skandináv rejtvénytől a kevert olasz típusúig), vasárnap a logikai rejtvények kerülnek sorra, ahol a világszerte népszerű sudoku rejtvénytípus variációival is találkozhatnak a versenyzők.

Mindkét napon 10:30-kor kezdődnek a versenyek a Füles szerkesztőségének épületében (Sanom Budapest kiadó, Budapest, III. kerület, Montevideo utca 9.), részvételi díj nincs, de a hely korlátozott befogadó képessége miatt előzetes regisztrációra van szükség. A rendezvényen részt vesz az idén 52. születésnapját ünneplő Füles szerkesztőségének több munkatársa, köztük Dr. Erős Zoltán főszerkesztő, Markos Ede vezetőszerkesztő, Iván Katalin a Tanár úr kérem! rovat vezetője, valamint a magyar rejtvényfejtő-válogatott több tagja is.

2007 óta február 3. a magyar rejtvényfejtők napja, 1950-ben ezen a napon jelent meg először a Füles. A hazai rejtvényfejtő-mozgalomról és a rejtvények történelméről a roe.ini.hu-n lehet részletesen olvasni.