Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A Smashing Pumpkins hadat üzent a rádióknak

2009.03.11. 10:01 Módosítva: 2009-03-11 11:18:24
12 hozzászólás

Billy Corgan, a Smashing Pumpkins frontembere azt akarja, hogy a rádiókban játszott zenék után ne csak a szerző, az előadó is kapjon pénzt. Az énekes-gitáros kedden egy háromórás meghallgatáson vett részt a Kongresszus jogi bizottsága előtt, és kiállt a Performance Rights Act mellett, ami szerinte „végre bezárná a jogi kiskaput, amivel a rádiók milliárdokat vágnak zsebre, holott az jogosan a zenészeket illetné.”

A webrádiók régóta panaszkodnak amiatt, hogy nekik meg kell fizetniük az előadóknak járó díjat, a hagyományos műsorszolgáltatóknak viszont nincs ilyen kötelezettségük. A Performance Rights Act szükségessége összehozta Amerikában mindkét politikai oldalt. A támogatók között van a republikánus Darrell Issa, a demokrata Howard Berman, és a szintén demokrata John Conyers, a zenei világból pedig a dögös Sheryl Crow állt melléjük, a MusicFirst képviseletében. (via cnet.com & Variety)

A videón a Smashing Pumpkins The Beginning Is The End Is The Beginning című száma, ami sajnos csak a Watchmen trailerében volt benne, a filmből már kimaradt: