10 helyett 43 koncertet ad Michael Jackson

2009.03.12. 15:29
A jövő év elejéig meghosszabbították Michael Jackson eredetileg csak idén nyárra tervezett londoni koncertsorozatát, aminek jegyeit máris fontezrekért árulják az üzérek.

A több mint egy évtizedes turnészünet után visszatérő Michael Jackson július 8-ai kezdettel eredetileg tíz koncertet kötött le a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, 20 ezer fős befogadóképességű O2 Arénában. A hivatalos jegyárusítók által példa nélkülinek nevezett kereslet nyomán azonban először szeptemberig, majd csütörtöki bejelentés szerint 2010 februárjáig meghosszabbították az előadássorozatot.

A csütörtöki helyzet alapján a nyitány változatlanul július 8-án lesz, a zárókoncert időpontja 2010. február 10. A két dátum között az 50 éves Jackson összesen 43-szor lép az O2 színpadára. A szervezők csütörtökön bejelentették azt is, hogy az első 30 koncert - vagyis a szeptember 29-éig tartó szakasz - elővételben meghirdetett jegyei már elfogytak.

Szeptember után szünet következik, és a sorozat jövő évi második része január 7-én kezdődik. Januárban tíz, februárban három koncertet ad a világsztár a londoni rendezvénycsarnokban. A feketepiacon a hivatalosan 50 és 75 font (16-24 ezer forint) közötti áron meghirdetett belépőket páronként ötezer fontért - több mint másfél millió forintért - kínálják különböző rajongói honlapokon.