Megrázó filmmel emlékeznek a Föld napjára

2009.04.21. 15:09 Módosítva: 2009.04.21. 15:46
A Föld napján a Föld kizsákmányolásáról vetítenek filmet a Toldi moziban.

Földlakók címmel, 18 éven felülieknek ajánlott filmet mutatnak be a természet, az állatok és a humán gazdasági érdekek közötti összefüggésekről, a Föld kizsákmányolásáról és pusztításáról április 24-én, a Föld Napja alkalmából 20.00 órától Budapesten a Toldi moziban.

A szervezet szerint a film nem csupán tájékoztat, hanem gondolatokat is ébreszt, hűen tükrözi a társadalomnak az állatokkal való bánásmódját: alapmű mindazok számára, akiknek fontos, hogy eleget tudjanak a témáról.

A megrázó film előtt, 18.00 órától a természet- és állatvédelem ügyét "kedvesebben" körüljáró alkotást, az Egon és Dönci - Mindenütt jó, de legjobb otthon! című 3D animációs mozifilmet tekinthetik meg a látogatók. Mindkét vetítés ingyenes.

A Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista és barátai kezdeményezésére rendezték meg először 1970. április 22-én. 1989-ben Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, amely havonta küld hírlevelet a világ minden országába, hogy április 22-én különféle rendezvényekkel emlékezzenek meg a Föld Napjáról a környezetbarát, fenntartható társadalom közös vágyával.

Magyarországon 1990 óta tartják meg a napot; fákat és virágokat ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőket, takarításokat szerveznek és felvilágosító, figyelemfelhívó programokat szerveznek, hogy a gyerekek, fiatalok felelősségteljesebben gondoljanak a Földre.  • Hírek
  • Személyi kölcsön