Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar-roma háborút vizionál Spiró György

2009.05.16. 14:24 Módosítva: 2009-05-16 23:59:29
A könyv az író szerint szatíra vagy meseregény. A közeljövő Magyarországából kiszakít egy darabot az ENSZ, és a romáknak adja.

Egy képzeletbeli közeljövőbe kalauzolja el az olvasókat Spiró György új regénye: a Feleségverseny Magyarországán király uralkodik, akinek valóságshow keretében keresnek hitvest, és kitör a magyar-roma polgárháború is, amelynek következményeként létrejön a független Romanisztán.

"Nem antiutópia, nem pamflet, hanem szatíra. De nevezhetjük meseregénynek is" - jellemezte most megjelent új könyvét Spiró György , hozzátéve: még a gazdasági válság előtt kezdett el Magyarország pénzügyi nehézségeivel foglalkozni, ekkor született meg a fejében a gondolat, hogy könyvet ír a magyar közállapotokról.

A Magvető Kiadó gondozásában megjelent, 340 oldalas könyv a közeljövő Magyarországára kalauzolja el olvasóit. "Ez az ország a múltjában közösnek mutatkozik az általunk ismert hazával, viszont a mostani jelenünk ebben a regényben már a közelmúlt" - jegyezte meg Spiró György.

A könyv bemutatóját május 22-én tartják Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol a szerzővel Vágó István műsorvezető beszélget majd.