Magyar-roma háborút vizionál Spiró György

2009.05.16. 14:24 Módosítva: 2009.05.16. 23:59
A könyv az író szerint szatíra vagy meseregény. A közeljövő Magyarországából kiszakít egy darabot az ENSZ, és a romáknak adja.

Egy képzeletbeli közeljövőbe kalauzolja el az olvasókat Spiró György új regénye: a Feleségverseny Magyarországán király uralkodik, akinek valóságshow keretében keresnek hitvest, és kitör a magyar-roma polgárháború is, amelynek következményeként létrejön a független Romanisztán.

"Nem antiutópia, nem pamflet, hanem szatíra. De nevezhetjük meseregénynek is" - jellemezte most megjelent új könyvét Spiró György , hozzátéve: még a gazdasági válság előtt kezdett el Magyarország pénzügyi nehézségeivel foglalkozni, ekkor született meg a fejében a gondolat, hogy könyvet ír a magyar közállapotokról.

A Magvető Kiadó gondozásában megjelent, 340 oldalas könyv a közeljövő Magyarországára kalauzolja el olvasóit. "Ez az ország a múltjában közösnek mutatkozik az általunk ismert hazával, viszont a mostani jelenünk ebben a regényben már a közelmúlt" - jegyezte meg Spiró György.

A könyv bemutatóját május 22-én tartják Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol a szerzővel Vágó István műsorvezető beszélget majd.