Két női táncelőadás egy este a Trafóban

2009.09.08. 11:22 Módosítva: 2009.09.08. 11:52
2009. szeptember 8-9-én Réti Anna, és a fiatal, amerikai koreográfus Zoe Scofield darabjait mutatja be a Trafó.

Szeptember 8-9-én Réti Anna, és a fiatal, amerikai koreográfus Zoe Scofield darabjait mutatja be a Trafó.


Réti Anna Fregoli-szindrómájában ruhák borítják a színpadot, ebben játszódik a darab. A Fregoli-szindróma cím arra a pszichés zavarra, betegségre utal, amikor a beteg rögeszmésen azt gondolja, hogy a környezetében élő embereket egyetlen, folyton átváltozó és alakot váltó személy helyettesíti.

Az előadás zenéjét Amos Ben Tal Hollandiában élő izraeli zeneszerző szerezte, aki a Noblesse nevű rock zenekar frontembere és gitárosa.

Repedések

A fiatal, amerikai koreográfus Zoe Scofield karakteres és tudatos alkotó: darabjaiban egyszerre van jelen egyfajta letisztult egyszerűség és ösztönös vadság. 2005 óta dolgozik együtt Juniper Shuey képzőművész-videóművésszel – előadásaikban Scofield, balettra épülő egyedi mozgásnyelve és Shuey erőteljes színekből, vetített rétegekből épülő vizuális világa magával ragadó atmoszférát teremt

A Zoe Scofield-Juniper Shuey alkotópáros és Shannon Stewart táncos hetek óta dolgoznak Budapesten a Repedések (A Crack in Everything) című új koreográfiáján.

A két előadás közti szünetet Várnagy Kristóf, táncos tölti ki/meg mozdulatokkal a Trafó Galériában. Első este, szeptember 8-án, az előadás után pedig Gál Eszter koreográfus beszélget majd az alkotókkal angol és magyar nyelven, tolmácsolással.

2009. szeptember 8-9. (K-Sze) 20.00

Jegyár:1800 Ft, diákjegy:1400 Ft