A Nyíregyházi Főiskola lett a világ legjobb középülete

2009.10.15. 16:09

A Nyíregyházi Főiskola campusa nyerte el idén a világ legjobb középületének járó nívódíjat a Prix d'Excellence elnevezésű nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton. Az elismerést ünnepélyes keretek között csütörtökön adták át főiskolának Nyíregyházán.

A campus
A campus

Az elismert főiskolai épületegyüttest Balázs Tibor vezető tervező jegyzi, tervezője a B5 Építészstudió Kft. és az A Studió 90 Építésztervező Kft., kivitelezője a Strabag Zrt., beruházója pedig a főiskola.

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszövetség és a Wall Street Journal amerikai üzleti napilap által kiírt nívódíj pályázat középületek kategóriájában első helyezést elért oktatási intézmény csatlakozott a korábbi magyar díjazottak táborához, így a Művészetek Palotájához és a gödöllői kastélyhoz. A pályázaton már megépült építészeti együttesekkel, vagy egyes épületekkel lehetett részt venni nyolc kategóriában. A díjak odaítélésekor az épületek esztétikai, méretbeli tulajdonságait mellett a minőséget és a működtetés színvonalát egyaránt vizsgálta a nemzetközi zsűri.

A Prix d'Excellence idei pályázatán egyébként három kategóriában szerzett első helyet európai fejlesztő.