Musicalt csinálnak Almodóvar filmjéből

2009.10.21. 13:29

Megkezdődtek New Yorkban az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című Almodóvar-filmből készülő musical első próbái; a darabban Salma Hayek mellett Jessica Biel is játszik, a filmrendező maga is segédkezik. A színésznők a hétvégén ismerkedtek a darabbal, az első próbákra a Lincoln Központban került sor. Hayek és Biel mellett Mathew Morrison és Paulo Szot brazil bariton is játszik a musicalben. Morrison és Szot korábban a South Pacific című díjnyertes musicalben is együtt szerepelt, a brazil művész alakításáért Tony-díjat kapott. A feldolgozásban Mia Maestro argentin és Joanna Gleason kanadai színésznő szintén feltűnik majd.

Az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén a következő év egyik legjobban várt darabja, a bemutató időpontjának április 12-ét jelölték meg. A darab zenéjét David Yazbek jegyzi, a musicalt Bartlett Sher rendezi.

Almodóvar, aki az utóbbi napokban New Yorkban reklámozta legújabb, Megtört ölelések című filmjét, maga is közreműködik a produkció megtervezésében. A spanyol filmrendező elégedett a szövegkönyvvel, mint mondta, külön öröm, hogy az írók tiszteletben tartották a történet madridi helyszínét.