Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az évtized legjobb albuma a Strokesé

2009.11.18. 09:39 Módosítva: 2009-11-18 09:39:34

A Strokes első albuma, az Is This It lett az évtized legjobb lemeze a New Musical Express (NME) szerint. Az 50 legjobb közé második helyen került be a Libertines Up The Bracket című albuma, harmadikra pedig a Primal Scream XTRMNTR-e.

 

A legjobb tíz így néz ki: 1. The Strokes: Is This It, 2. The Libertines: Up The Bracket, 3. Primal Scream: XTRMNTR, 4. Arctic Monkeys: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, 5. Yeah Yeah Yeahs: Fever To Tell, 6. PJ Harvey: Stories From The City, Stories From The Sea, 7. Arcade Fire: Funeral, 8. Interpol: Turn On The Bright Lights, 9. The Streets: Original Pirate Material, 10. Radiohead: In Rainbows.

A legtöbb lemez a 2002-es évből került ki nyolccal, köztük az Interpollal, a Queen of the Stone Age-dzsel és a Streetsszel.

Az 1998-ban New Yorkban alakult Strokes énekese, Julian Casablancas szerint ezzel még nem dőlt el, hogy ez egy jó vagy rossz évtized volt a zenében. A 2001-es Is This It után 2003-ban jött a Room on Fire, 2006-ban pedig a First Impressions of Earth.