Judit
2 °C
7 °C

Újra rendel Michal Jackson orvosa

2009.11.23. 15:55 Módosítva: 2009-11-23 16:11:47

Visszatér houstoni praxisához Michael Jackson orvosa, aki a popsztár halála óta nem rendelt.

Mint Conrad Murray ügyvédje elmondta, a kardiológus hétfőtől dolgozik az Armstrong Klinikán. A BBC-n megjelent tudósítás szerint betegei sürgetése és anyagi okok vették rá a visszatérésre, mielőtt a vizsgálat végleg lezárult volna a sztár halálával kapcsolatban.

Murray ellen emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást, miután elismerte, hogy heteken át erős klinikai érzéstelenítővel, Propofollal altatta az álmatlanságban szenvedő Jacksont. Azt azonban az első pillanattól hangsúlyozta, hogy semmi olyat nem adott neki, amely megölhette volna.

A popsztár június 25-én hunyt el Los Angelesben, a vizsgálat szerint nyugtatók és altatók túladagolása okozta szívleállását.

Az 50 éves Jackson éppen egy koncertsorozatra készült, s ennek időtartamára Murrayt fogadta fel kezelőorvosának. Halála beálltakor a doktor is a házában tartózkodott, és sikertelenül próbálta újraéleszteni.

Murray ellen ugyan nem emeltek vádat, de Jackson testvére, Janet az orvos felelősségét firtatta a múlt héten, leszögezve: szerinte nem volna szabad engedni, hogy továbbra is gyakorolhassa orvosi hivatását.