Gyermekmegőrző a Katona József Színházban

2010.01.13. 16:57 Módosítva: 2010.01.15. 17:35

Új szolgáltatással várja a kisgyermekes szülőket a budapesti Katona József Színház: január 22-től gyermekmegőrzőt nyit a pénteki, szombati és vasárnapi előadások idejére.

A szolgáltatást a nagyszínházi előadások alatt, térítés ellenében biztosítják, a magyarországi teátrumok közül elsőként.

A Sufniban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) engedélyével kialakított gyermekmegőrzővel a színház azt kívánja biztosítani, hogy a közönség bázisát jelentő fiatal értelmiségiek ne adják fel színházlátogatási szokásukat azért, mert kisgyermekes szülőkké váltak - fogalmazott Mattyasovszky Bence.

Az óvódapedagógusok által biztosított felügyeletet előadásonként maximum tíz, három és tíz éves kor közötti gyermek veheti igénybe, ennek feltétele, hogy egészséges legyen.

A szolgáltatás ára egy gyermek esetében 1500 forint, de testvéreknél a további jegyek csak 1000 forintba kerülnek. A gyermekmegőrző használatát biztosító jegyet az előadásra szóló belépő megvásárlásakor lehet beszerezni a színház közönségszolgálati irodájában.

Az új kezdeményezéshez kapcsolódóan februártól havonta több alkalommal, vasárnaponként délután 5 órától is tartanak előadásokat.