Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra összeállt a Simon és Garfunkel

2010.01.13. 13:17

Újra együtt lép fel Simon és Garfunkel, bár egyelőre csak egyetlen közös szereplés szerepel idei naptárjukban.

Az amerikai popduó, Paul Simon és Art Garfunkel a New Orleans-i Jazzfesztiválon áll közönség elé április 24-én. Simon már korábban is vendégeskedett a fesztiválon. A duó legnagyobb sikereit bő 40 évvel ezelőtt érte el egyebek között az El Condor Pasa című, latin-amerikai folklórgyökerű műdal feldolgozásával, de saját szerzeményekkel is óriási sikereket értek el: Sounds of Silence, Bridge over Troubled Water, Boxer.

Paul Simon és Art Garfunkel 1953-ban egy középiskolába jártak, ahol együtt játszottak az Alice Csodaországban című darabban, majd együtt alapítottak együttest Tom és Jerry néven. Simon and Garfunkelként a Diploma előtt című film óta hivatkonak rájuk. A rock Hírességek csarnokának tagjai, sokszors Grammy-díjasok. 1981-ben már összeálltak egy Central Park-i koncertre, akkor 500 ezren hallgatták meg őket.