Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hannibal Lecter beszívott fejeket festett

2010.01.22. 12:08 Módosítva: 2010-01-22 14:49:31

A 72 éves, lovaggá ütött Anthony Hopkins február 16-20. között a londoni Gallery 27-ben mutatja be festményeit, majd a kiállítás tovább utazik Edinburghbe, ahol a Dome-ban lesz látható március 2. és 5. között. A színész képei között akad tradicionális, naplementés tájkép is, de főleg a pszichedelikus, harsányan színes arcok és bizarr állatok (elefánt, hiúz stb.) dominálnak.

Sir Anthony Hopkins képei - Klikk!
Sir Anthony Hopkins képei - Klikk!

Anthony Hopkins már fiatal kora óta fest a színészet mellett: "Vad kölyök voltam, igazi Van Gogh-típus - mesélte a Guardiannak adott interjújában. - Sok húzós dolgot megéltem, de nem bánom, pedig bele is halhattam volna. Az évek múlásával szerncsére sokkal bölcsebb lesz az ember." A színészt legközelebb februárban láthatjuk a Farkasemberben, de 2011-ben ő lesz Odin Kenneth Brannagh Thor című képregényfilmjében, a Psycho forgatásáról szóló drámában, és főszerepet kapott a Hemingwayben is. (via Guardian)