Ivó, Milán
EUR 383,86 Ft
USD 366,07 Ft
6 °C
26 °C

Konferencián találják ki az új Szépművészetit

2010.02.11. 14:22

Az évtized egyik legnagyobb kulturális beruházásaként valósul meg a Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítése. Az Európai Unió által finanszírozott munkálatok ez év tavaszán kezdőnek, és a tervek szerint az új épületszárny 2011 nyarától fogadja majd a látogatókat. A projekt lényege, hogy a Hősök tere alatt épülne meg a múzeum látogató- és turisztikai központja. Az átalakítással azonban nemcsak a múzeum épülete újul meg, hanem a Szépművészeti lehetőségeinek, funkcióinak újragondolása is szükségessé válik - írja a Népszava.

A nagyszabású beruházásról és az ehhez kapcsolódó stratégiáról konferenciát tartanak pénteken a Magyar Tudományos Akadémián. Erre azért van szükség, mert a múzeum új filozófiájának és tartalmának meghatározása az egész magyar múzeumi világot érintő kérdés. A meghívott előadók között szerepel többek között Karácsony Tamás, az intézmény bővítésének építésze, Gabriele Finaldi, a madridi Prado főigazgató-helyettese, Snejzana Pintaric, a zágrábi Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója és Rényi András, az ELTE Művészettörténeti Intézet igazgatója.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek