Piroska
-2 °C
5 °C

Homer Simpson jobb, mint Harry Potter

2010.06.01. 10:57
25 hozzászólás

A sörvedelő és fánkimádó Homer Simpsont, a Simpson család fejét ntalálta az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karakterének az Entertainment Weekly című amerikai magazin. A springfieldi atomerőmű biztonsági felügyelője Harry Pottert és Buffyt, a vámpírvadászt utasította maga mögé a lap felmérésében.

Homer atyja, Matt Groenig szerint a sárga figura sikere abban rejlik, hogy milliók tudnak vele azonosulni. A Simpson család sikere hosszú évek óta töretlen, az animációs sorozatot több mint 90 országban sugározzák. Az Egyesült Államokban ez a legrégebben futó főműsoridős széria, jelenleg a 21. évadát tapossa.

J. K. Rowling varázslótanonca, Harry Potter "globális ikonként" érdemelte ki a második helyet a szavazóktól. A Sarah Michelle Gellar színésznő által megformált Buffy lett a harmadik, nem kisebb tévés karaktert megelőzve, mint Tony Soprano családfő a Maffiózók című sorozatból. Az ötödik legnépszerűbb a Batman-folytatás Jokere lett Heath Ledger alakításában.

Az első tízben szerepel még Rachel figurája a Jóbarátokból, Ollókezű Edward, vagyis Johnny Depp, Hannibal Lecter, akinek bőrébe Anthony Hopkins bújt, Carrie Bradshaw, akit Sarah Jessica Parker tett ismertté a Szex és New Yorkban, illetve Spongya Bob.