Kezdődik a Könyvhét

2010.06.03. 08:41

Mintegy négyszáz újdonsággal várják a kiadók a közönséget a csütörtökön kezdődő 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok rendezvényén, amelyet Borbándi Gyula Széchenyi-díjas történész, író, a nyugati magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja nyit meg a budapesti Vörösmarty téren. A központi helyszín, a Vörösmarty tér mellett Budapesten idén is lesznek programok a Váci utcában, a Deák Ferenc utcában, új helyszínként pedig a Holokauszt Emlékközpont csatlakozik a mintegy 250 hazai és határon túli könyves céget felvonultató rendezvényhez.

A központi helyszínen 152 pavilont állítanak fel, és csak itt mintegy ezer dedikálást tartanak a könyvhét öt napja alatt. A Vörösmarty téren rendezik meg szombaton a Könyvek éjszakáját is utcabállal és éjszakába nyúló programokkal. Az ország nagyobb települései az idén is csatlakoztak a rendezvényhez, így könyvheti programokat tartanak összesen mintegy ötven városban, például Balatonfüreden, Győrött, Nagykanizsán, Zalaegerszegen vagy például Debrecenben is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla