Michael Jackson orvosa újra praktizálhat

2010.06.15. 10:29

Az orvos, akit azzal vádolnak, hogy megölte a híres Michael Jacksont, újra gyógyíthat. A Los Angeles-i bíró elmondta, hogy nem tilthatja el hivatása gyakorlásától Conrad Murray-t. Az ügyész ugyanakkor kérte az orvos eltiltását, amíg végleges ítéletet nem hoznak. Az orvos továbbra is tagadta, hogy akaratlanul hozzájárult volna a popkirály halálához. A tárgyaláson jelen voltak Jackson rokonai, de ők nem mondtak semmit.

A védelem azzal érte el célját, hogy rámutatott: ha Murray nem dolgozhat, képtelen fizetni ügyvédjét, mondta ügyvédje. Hangsúlyozták, hogy az orvos nem Kaliforniában akar praktizálni, így a kaliforniaik biztonságban vannak, hacsak nem utaznak Texasba, ahol Murray folytatná az emberek gyógyítását.

A döntést egyébként még az előző bíró hozta, de az ügyész az új bíró tárgyalásainál is előhozakodott a kéréssel, hogy ne hagyják praktizálni a néhai Jackson orvosát. Az ügyésznek ez a feladata, nem hibáztatható, a bíró ugyanakkor nem akarta felülbírálni elődje döntését. Ha Murray-t bűnösnek találják, akár négy év börtönre is ítélhetik.