Romantikus komédia a Tháliában

2010.06.21. 09:25
Újabb nyári premierrel várják a közönséget július 1-jén a Thália Színházban. Bernard Slade: Romantikus komédia című színdarabját Bálint András rendezésében, a főszerepekben Szervét Tiborral és Tóth Ildikóval mutatják be a fővárosi játszóhelyen.

A Jövőre veled ugyanitt, vagy a Jutalomjáték című vígjátékokat is jegyző kanadai sikerszerző 1978-ban írt darabjával kapcsolatban Bálint András elmondta: a Romantikus komédia egy férfi és egy nő kapcsolatáról szól gazdagon és nagyon mulatságosan. Az előadás rendezője hangsúlyozta: őt elsősorban az izgatta ebben a darabban, hogy ez egy szerelmi történet.

A darab egy csaknem 40 éves drámaíró (Szervét Tibor) és egy nála tíz évvel fiatalabb írónő, (Tóth Ildikó) kapcsolatát meséli el. A megismerkedésük után, a szerzőpáros több mint egy évtizeden keresztül dolgozik együtt, és bár első látásra egymásba szeretnek, ez a szerelem nem valósulhat meg. A darab végén ugyan beteljesül a kettejük kapcsolata, de keserédes zárlata van a történetnek, foglalta össze Bálint András.

A Független hírügynökségnek darab férfi főszereplője elmondta: nagyon tetszik neki a sikeres drámaíró alakja, ez a számos pózzal megterhelt, amerikánus "izé", akinek a színdarab végére sikerül emberszerűvé válnia. Szervét Tibor szerint a Romantikus komédia egy nívósan megírt bulvár darab, olyan fordulatokkal és konfliktusokkal, amik életszagúvá teszik. Az pedig egy nagyon jó érzés, tette hozzá a színművész, hogy az életközeliség ellenére ez a két ember, tényleg összetalálkozik, ez ugyanis "hívja a lelket".

A női főszereplő, akit elsősorban drámai karakterek megformálójaként ismernek a nézők, ebben a darabban a játékos arcát mutatja meg. Érdeklődésünkre Tóth Ildikó elmondta, még soha nem dolgozott együtt Szervét Tiborral, így nagyon várta a találkozást. A színésznő úgy látja, a darab férfi főszereplőjével abszolút egymásra találtak a színpadon, rettenetesen élvezik a közös munkát. A Romantikus komédia kapcsán Tóth Ildikó hangsúlyozta: ez egy könnyedebb történet, de mint minden vígjátéknál kötelező komolyan venni ahhoz, hogy tétje legyen. Ebben a darabban bőséggel lehet találni igaz és mély érzéseket és gondolatokat, tette hozzá a színésznő.