Kertész, Korniss és Hervé a Mai Manóban

2010.07.01. 10:48

Klösz György, André Kertész, Korniss Péter, Kudász Gábor Arion és számos további neves fotográfus kevésbé ismert felvételeit mutatja be Ritkán látott képek című kiállításán a Magyar Fotográfiai Múzeum (MFM) július 2. és szeptember 5. között a budapesti Mai Manó Ház - Magyar Fotográfusok Házában.

A budapesti kiállítóhely által befogadott válogatás azokra a képekre koncentrál, melyeket vagy nagyon ritkán láthatnak az MFM-be ellátogatók, vagy még soha nem is kerültek a falakra. A tárlat anyaga több mint 170 évet ölel fel: a bemutatott fotográfiák között megtalálhatók a fényképezés legkorábbi technikai eljárásával készült felvételek, majd a fekete-fehér fotókon át a közönség eljut napjaink digitális képkészítési technikájához.

Nem hiányoznak a válogatásból a magyar fotóművészet neves alakjainak - például Angelo (Funk Pál), Ata Kandó, Fejes László, Lucien Hervé, Keleti Éva, Kepes György, André Kertész, Klösz György, Korniss Péter, Kudász Gábor Arion, Mai Manó vagy Szilágyi Lenke - munkái, de a tárlat azt is bizonyítani akarja, hogy nem csak a világhírű fotográfusok életművéből kerülhetnek elő magas színvonalú alkotások.  • Hírek
  • Hírek