Stieg Larsson az első e-könyv milliomos

2010.07.28. 08:55 Módosítva: 2010.07.28. 10:41

Stieg Larsson az első író, akinek Kindle-olvasóra digitalizált e-könyvei több mint egymillió példányban keltek el az Amazon Kindle-boltjában.

Az internetes könyvforgalmazó óriás kedden jelentette be, hogy a néhai svéd író Millennium-trilógiájának digitalizált köteteiből rekordmennyiség fogyott. Mint a közlemény megjegyezte: a trilógia darabjai - A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől - minden idők tíz legtöbb példányban megvásárolt Kindle-könyvei közé tartoznak.

Larsson, az Expo folyóirat főszerkesztője ötven évesen hunyt el 2004-ben, anélkül, hogy megérhette volna első könyve megjelenését.

A Millennium-trilógiában Mikael Blomkvist oknyomozó újságíró és egy fiatal, öntörvényű szuperhacker, Lisbeth Salander kalandjai vezetik az olvasót egyre közelebb a körülöttük lévő rejtélyek megoldásához.

A közelmúltban James Patterson amerikai író kiadója, a Hachette Book Goup jelentette be, hogy a regényíró az első, akinek e-könyveiből több mint egymillió példányt adtak el. Ez az adat azonban nemcsak a Kindle-olvasóra digitalizált köteteket fedte, hanem az egyéb e-könyv formátumú eladásokat is.  • Hírek
  • Hírek