Elvonóra küldte Lohant a bíróság

2010.10.22. 20:49
Egy amerikai bíróság pénteken három hónapig tartó elvonókúrára kötelezte Lindsay Lohant. A színésznő megmenekül a börtöntől, ha február végéig tiszta marad.

Elden Fox bíró pénteken arra kötelezte Lindsay Lohant, hogy január harmadikáig a Betty Ford klinikán kezeltesse drog- és alkoholfüggőségét, valamint rendszeres drogtesztek elvégzését írta elő.

A bírónő döntése értelmében Lohan megúszhatja a börtönbüntetést, ha a február 25-ére kiírt következő bírósági meghallgatásáig tiszta marad. A feltételek bármilyen megszegéséért 180 napig tartó börtönbüntetést kap.

Lohant július 6-án ítélte 90 napos börtönre és további 90 napos rehabilitációra a bíróság, amiért megszegte a próbaidőre bocsátás feltételeit, egy 2007-es ittas vezetés és droggal kapcsolatos ítélet után. A színésznőt azonban 13 nap után szabadon engedték, és egy rehabilitációs klinikára szállították. Ezután azonban megbukott egy bíróság által előírt drogteszten, és szeptember 25-én börtönbe zárták, de 14 órával később, háromszázezer dolláros óvadék ellenében szabadon távozhatott.