Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Az izraeli beatboxol, a palesztin hip-hoppol

2011.03.27. 12:07

Az On the Spot - Global Music Party első vendégei az izraeli Balkan Beat Box és a palesztin SAZ lesznek március 29-én, kedden az Erzsébet téri Gödörben. S. Takács András és Cseke Eszter közös produkciója most a partiszervezés felé mozdul el, és próbál valami meghökkentőt elénk tárni. A palesztin MC, Sameg Zakout alias SAZ az izraeli Ramlában lakott, itt tapasztalta meg, miként veszi át a város megmaradt arab negyede felett az irányítást a drog és az erőszak. Rímekben adja elő, mit gondol a körülötte zajló életről, az izraeli arab múltról és jelenről. Angol és arab nyelvű produkciójában beatboxtudását is megcsillantja.

Balkan Beat Box
Balkan Beat Box

A másik fellépő, a Balkan Beat Box alapítói Izraelből származnak, de Brooklynban találkoztak egymással. Tamir Muskat és Ori Kaplan már a BBB előtt is figyelemre méltó zenei pályafutást járt be. Előbbi, dobosként, a Firewater és a Big Lazy formációk tagjaként, utóbbi (aki már otthon, Tel Avivban is ismert jazz szaxofonosnak számított), a híres Knitting Factoryhoz köthető produkciókban, a Firewaterben és a Gogol Bordellóban játszott. A kétezres évek elejétől dolgoznak együtt, azóta Tomer Josef MC/vokalista is csatlakozott hozzájuk. 2005 óta három lemezt készítettek, dub, dancehall, a balkáni népzene, cigányzene, klezmer a jazz, punk-metál, hip-hop, rai és flamenco stílust kevernek.

A kilenctől kezdődő buliban a fiatal, magyar filmesek vetítenek majd, és a Deck Attack dj-i (Infragandhi és Negro) játszanak.