Készül a Silent Hill 3D

2010.11.10. 14:24
A kaptár producerei és Konami cég belevágtak a Silent Hill: Felismerés 3D elkészítésébe. A forgatás télen kezdődik, és a filmet a Deathwatch rendezője Micheal J. Bassett lesz.

A kaptár – Túlvilág 3D producerei, Samuel Hadida és Don Carmody, felbuzdulva a film sikerein elhatározták, hogy folytatják a Silent Hill túlélő horrort is. A filmet télen kezdik el forgatni. A film címe a Silent Hill: Felismerés 3D lesz, ezúttal is a Konami cég videojáték sorozatán alapul majd a film. Így találkozhatunk Heater Mason-nel, akit Harry Manson, Alessa férje fogadott örökbe miután elhagyta a várost. Évek óta egy lépéssel a sötét erők elől menekülnek. Most, a lány 18. születésnapjának estéjén rémálmok és apja eltűnése gyötrik, és rájön, nem egészen az, akinek eddig gondolta magát. A felismerés – innen ered film címe – elvezeti őt mélyebbre a démoni világ pedig csapdába ejti a városban.

Hadida elmondta: „Nagy elvárásaink vannak a franchise folytatásával. Micheal J. Bassett (Deathwatch – horror, Solomon Kane – fantasy) egyértelmű választása volt a csapatnak, hogy ő írja és forgassa a filmet. Hiszen ismeri a horrort, és lelkes rajongója a filmnek, valamint figyelemre méltó tehetsége van a vérfagyasztó és hátborzongató jelenetekhez, ami felpezsdítheti a Silent Hill 3D-t is.

Carmody hozzátette: „ A kaptár – Túlvilág 3D, Paranormal Activity 2 és a Fűrész 3D sikerei jól mutatják, hogy a közönségnek szomjazza az akció-horrort . Ahogy a Kaptár, úgy a Silent Hill is először csak egy közkedvelt videojáték volt, majd kinőve saját korlátait vált sikeres filmmé, és franchise-zá, bizonyítva azt, hogy a pc játékok világa túlmutat korábbi korlátain.

„Megtisztelve érezzük, hogy együttműködhetünk Samuel Hadida-val és Don Carmody-val az új Silent Hill film során. Ahogy kialakult a koncepció, egyre biztosabbak lettünk a Silent Hill: Revelation 3D-ben, hogy az új történet egyszerre fogja megrémíteni és lebilincselni a nézőket. Samuel és Don figyelemmel vannak a mi rajongóinkkal, akik számára remek 3D élményt fognak hozni. – mondta Careen Yapp a Konami cég vezérigazgatója.