Hatmilliót ad a Médiatanács az online filmeknek

2012.11.29. 17:27

Az idén ősszel húszmillió forintos kerettel indított Neumann János-pályázat harmadik fordulójában a Médiatanács négy online tartalomszolgáltatója kapott összesen hatmillió forintos támogatást egyenként másfél–másfél millió forinttal.

A testület az A38 kulturális központ magyar előadóművészekről készülő filmjét is támogatta Koncertek az A38 Hajón címmel. Ez annyiban érdekes, hogy a pályázat épp azért jött létre, hogy az online médiaszolgáltatók számára tegyék lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak, de az NMHH honlapján ugyanezen a címen a dokuentumfilmnek három részének az utómunkáját jelentették be adóvisszatérítés miatt az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. gyártásában. A költségvetése 4,5, 7,1 és 7 millió forint, aminek a 20 százalékát visszaigényelhetik: 900 ezer és 1,4-1,4 millió forint értékben. Most 1,5 milliót kaptak.

A támogatottakból három ismeretlen: a Halasmédia Nonprofit Kft. az összegből ifjúsági műsort készít 153 Lélekmód címmel 12-18 éves korosztálynak, A K. Petrys Kft. rövidfilmet mutat be kortárs magyar művészekről, a magyar kortárs művészetet  bemutató K. Petrys Galéria megnyitóiról és a Ceglédi Televízió A Tudás fája – Janus másik arca című ismeretterjesztőfilm-tervvel jelentkezett.

A Médiatanács továbbra is várja azoknak az online műhelyeknek a jelentkezését, amelyek újszerű, közszolgálati videós tartalmakat szeretnének készíteni. A beadás 2012. december 6-ig folyamatos, áll a közleményben.