Filmszakosokat keresnek az Oscar-átadásra

2012.12.01. 19:46

"Egy filmszakos diáknak hatalmas kitörési lehetőség, hogy az Oscar-gála díjátadói között lehet" - jelentette be a Family Guy készítőjeként ismertté vált MacFarlane pénteken az Egyetemi Oscar-élményvadászat névre keresztelt programjukat (The Oscar Experience College Search). A Filmakadémia és az mtv közös szervezésű programjában Amerika-szerte keresik a diákokat, akik február 24-én átnyújthatják majd a híres aranyszobrot. Az Oscar-díjkiosztó szervezői legalább hat segítő kiválasztását tervezik a 2013-as ünnepségre.

"Amikor elképzeltük, hogy milyennek is szeretnénk az Oscar show-t, olyan embereket láttunk fellépni a színpadra, akik mélyen elkötelezettek a film, annak hagyományai, de legfőképp a jövője iránt" - nyilatkozta Zadan és Neil Meron a gála szervezőinek két tagja. "Ez ösztönzött minket arra, hogy létrehozzuk ezt a lehetőséget a fiatal filmszakos diákoknak, hogy olyan filmeket hozzanak létre, amik méltóak az Oscar-díjra - fogalmazott MacFarlane.

A filmes pályára ácsingózó diákokat arra bíztatják, hogy jelentkezzenek a pályázatra a Filmakadémia hivatalos Facebook-oldalán, amihez nem kell mást tenniük, mint leírni, hogyan járulnának hozzá a filmkészítés jövőjéhez. A keresés január 19-én ér véget. A szervezők nem kevesebb, mint hat győztest fognak kiválasztani, akik részt vehetnek a show lebonyolításában.

MacFarlane, aki maga is részt vesz a MusicTelevision által szervezett vendégelőadói programban, a Los Angeles-i UCLA filmegyetemen tartott villámlátogatása alkalmával tette a bejelentést.