Hányingert kaptak a nézők a Hobbittól

2012.12.03. 13:59

Peter Jackson új trilógiájának első részén nemcsak hüledezni és tapsikolni lehet, hanem szédülni is, írja a Sunday Times. A Hobbit nézői közül sokan panaszkodtak hányingerre a film közben, ami minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a filmet a szokásos 24 képkocka/másodperces sebesség helyett 48 képkockával vették fel, ráadásul 3D-ben, mintha direkt arra ment volna ki a dolog, hogy mindenképpen szédüljön az ember a végére.

Az új-zélandi világpremierre mindenhonnan érkeztek a rajongók, egyikük a szomszédosnak nevezhető Ausztráliából például. A saját bevallása szerint fanatikus Középfölde-rajongó a film után azt nyilatkozta, hogy a szeme nem tudta teljesen feldolgozni a látványt, pedig igyekezett becsülettel. "Olyan migrénem van, alig látok. A nagytotáloknál még elment a dolog, de a közelképeknél úgy vibrált a kép, hogy hányingerem lett tőle."

Egy másik néző gyomorforgatónak nevezte az élményt. "Ez a film nem a gyenge gyomrú nézőknek készült" - mondta, ami kicsit aggaszthatja a stúdiót is. A filmen dolgozó 3D-s cég, a RealD ennek ellenkezőjét állította, szerintük a nagyobb képkocaszám pont a 3D kellemetlen hatásait semlegesíti. "A mozgás sokkal simább, természetesebb, ez például a robbanásoknál kiválóan látható."