Arnoldnak nem kell a szőrös ágyékvédő

2012.12.05. 11:49

A Herocomplex szerint amikor Arnold Schwarzeneggert a Conan-franchise jogtulajdonosai megkeresték a barbár harcos kalandainak folytatását illetően, az osztrák testépítőből lett kaliforniai kormányzó első kikötése az volt hogy nem hajlandó magára venni a szőrös ágyékkötőt. Nem ez volt az egyetlen olyan kérdés, amiben Schwarzeneggert gyúrni kellett egy kicsit, hogy aláírjon a The Legend of Conan-hez, amiben végre olyan főszerepet kap megint, amilyenben megszerettük.

conan schwarzenegger-thumb-550x350-19349

Chris Morgan, az új film író-producere azzal győzte meg a 65 éves sztárt, hogy nem rebootról vagy remake-ről beszélt neki, hanem az első Conan-film közvetlen folytatásáról, amiben megmutatják, mi lett Conanból. Schwarzenegger filmes karrierjének ismételt beindítására ráfér egy tökös főszerep - a Feláldozhatók eddig elkészült két részében csak egy-egy (nagyon vicces) cameo jutott neki, és ugyan a The Last Stand és a Ten című filmekben már ő a főhős, de egyikben sem kap a kezébe műanyag kardot, úgy meg semmi értelme az egésznek.

A The Legend of Conan hű marad Robert E. Howard ponyváihoz, és elsősorban nem a belekben környékig turkáló barbár harcost, mutatja be, hanem a bölcs királyt, aki erős kézzel de igazságosan uralkodik pontosaban be nem határolt származású népe felett, de, mint Al Pacino Michael Corleonéját a Keresztapa 3-ban, visszarángatják az erőszakoskodás világába. Ott aztán megint széjjelcsap a renitensek között, de ez a minimum egy olyan filmtől, aminek a címében szerepel a Conan név.

Morgan szerint nem fognak vásári mutatványost faragni Schwarzeneggerből, és nem pakolnak rá sem műanyag izmokat, sem CGI-muszklikat, hanem úgy mutatják be, amilyen most, 65 évesen. A Conanből mellesleg nemrég készült egy rettenetes remake a Trónok harcában című sorozatból (is) ismert Jason Momoa főszereplésével. Itt írtunk róla.