Összeomlott Eddie Murphy karrierje

MTI/Index
2012.12.06. 12:00

Eddie Murphy a legtúlfizetettebb filmsztár az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint. A sztárgázsik és a filmek jegybevételének arányából kialakult rangsor szerint a 80-as években befutott sztár ma már kész csődtömeg.

Murphy pályafutása összeomlott az üzleti magazin szerint az utóbbi évek olyan bukásai miatt, mint Az üresfejű vagy az Ezer szó. A tavaly kifizetett gázsijának minden dollárjából csak 2,3 dollár jött vissza a kasszáknál, amivel átvette a negatív toplista vezetését az előző győztestől Drew Barrymore-tól, aki mostanában nem szerepelt nagy költségvetésű hollywoodi produkciókban.

Az első öt túlfizetett sztár között található még Katherine Heigl, illetve az Oscar-díjas Reese Witherspoon és Sandra Bullock, akik a rájuk fordított egy dollárból 3,4-5 dollárt hoztak vissza.   Witherspoon esetében ezt olyan rossz döntésekkel magyarázta a Forbes, mint a 120 millió dollárból készült, de csak 49 milliós jegybevételt hozó Honnan tudod? című produkció.

A tízes listán van még Jack Black, akinek a játékfilmjeire jóval kevesebb néző volt kíváncsi, mint a Kung Fu Panda című animációs film folytatására. Nicolas Cage, Denzel Washington és Adam Sandler nél hat dollár jött vissza dolláronként. Ben Stiller hatalmas gázsija miatt és egy bukása miatt került fel a listára (Hogyan lopjunk felhőkarcolót?).